Pages

Dapatkan info2 terkini mengenai Dewa 19 di www.facebook.com/Dewa19

Friday, December 31, 2010

Selamat tinggal tahun 2010.. Selamat datang 2011!


Tahun 2010 banyak peristiwa yang penting dalam hidupku.. 1st, berjaya menamatkan pengajian di UiTM dan juga tahun konvokesyenku... akhirnya... woohoo! bermula tahun mencari kerja dan berkerja! Setelah tahun lalu hajat bertemu Dewa 19 tercapai, di tahun 2010 juga aku dapat lg bersama Ahmad Dhani dan especially band TRIAD dan terbaru Lucky Laki. Saat pertama kali bertemu band TRIAD pada bulan May lalu dimana ada konsert Fiesta Muzik Sukses, diwaktu itu aku cuma mengenali Ikmal Tobing(drummer TRIAD) kerana ingin membeli baju t-shirtnya. ternyata selepas itu aku bertambah rapat sama mereka terutamanya Ikmal n Tharas (sbb dpt tdo kat hotel bilik yang sama). Pertengahan bulan ini, TRIAD dtg lagi ke Malaysia bersama Lucky Laki n bunda Joyce(Ahmad Dhani's mom). Oleh sebab aku dh kenal diorang, waktu mereka dtg lg ke Malaysia hubungan aku bersama mereka bertambah rapat. Paling aku tak sangka bila aku menjemput mereka di KLIA, selepas memperkenalkan diri kepada bunda Joyce(selama ni kenal melalui facebook je hehe..) dia telah memperkenalkan diriku kepada anakknya, Ahmad Dhani. Bangga lew gak ternyata bunda Joyce ada menceritakan diriku kepada Ahmad Dhani hehe... semasa TRIAD n Lucky Laki datang dari 18/12 sampai 20/12 aku bersama mereka sepanjang waktu(shopping xabis2 dgn diorang hehe...). lg2 pergi ke tempat konsert di I-City dengan menaiki van bersama-sama, terasa cam artis lak hehe.. pe2 pun dh cerita pe yg berlaku time tu kat posting sebelum ini.. Okaylah, selamat tahun baru semua.. moga tahun depan akan lebih baik dari tahun sebelumnya amin...


p/s: moga dapat bertemu jodoh di tahun 2011 amin.. :D

Tuesday, December 28, 2010

Siapakah Pengganti Once di Dewa 19?

Dhani akan membuat acara reality show di televisi, persis seperti saat Dhani mencari penyanyi untuk Dewi-Dewi yang kini dikenal dengan Mahadewi. “Sebenarnya sudah ada calon. Sayangnya setiap nama itu disebutkan kepada teman-teman, banyak yang bilang 'tapi'. Jadi saya ingin cari pengganti vokalis Dewa yang enggak pakai 'tapi'. Kalau masih ada tapinya, berarti belum ideal,” ungkap Dhani.

Dhani masih punya satu calon vokalis lagi. Sayangnya vokalis ini masih tergabung dalam satu kelompok musik yang tengah naik daun. Apakah itu Zian ‘Zigaz’ seperti yang disebut banyak orang? Bukan Ahmad Dhani jika tidak sukses mencetak artis baru. Kekosongan Dewa 19 tanpa Once memang membuat band yang kerap mengeluarkan single hits ini vakum untuk sementara waktu.

Wednesday, December 22, 2010

3 hari bersama TRIAD & Lucky Laki







18/12/10 - jemput TRIAD n Lucky Laki di airport. bawa mkn siang sma anak2 triad n Kak min's Family(jam 5 ikmal n wahyu ke tempat futsal). Shopping(dr jam 1 siang sampai 11 mlm) n dinner sama Mita, Tharas, Icez n Dewi.

19/12/10 - Shopping sama Ikmal(beli Ipad) n Tharas(beli Camera digital Sony) dan Elsa dr jam 12 siang sampai jam 7 mlm, lame gler sbb tunggu org tu install softwares n games kt I-Pad Ikmal. Jam 8 dinner sama Ikmal, Tharas, Elsa dan Kak G's family. jam 10 ke tempat manggung(I-City) trus perform dr jam 1 pg smpai jam 2 disana. Menjual brg2 tshirt n drumstick Ikmal, laris manis..

20/12/10 - minta signature sma Lucky Laki n Ahmad Dhani. Akhirnya dpt photo sama2 bunda Joyce n Ahmad Dhani :)

Alhamdulillah, Allah sudah menunaikan hajatku.. dr mereka sampai trus mereka pulang dpt trus bersama mereka sesuatu perkara yg tak akan dilupakan sampai mati.. dpt tidur sebilik bersama Ikmal dan Tharas buat kali yg kedua. lg2 dpt breakfast sama2 Ahmad Dhani dan bunda Joyce, bergosip ria sama mereka sungguh saat yg indah... :)

Friday, December 10, 2010

Tshirt & Drumstick Drummer TRIAD

buat siapa yg mau beli drum stick(RM25) dan t-shirt(RM35) Ikmal Tobing@Drummer TRIAD boleh order terus melalui saya. Sila order sebelum 17 Dec dan pesanan ini hanya untuk di Malaysia sahaja. tQ!

Sample:-

T-shirt:


Drumstick:

Tuesday, December 7, 2010

Konsert Astro...

KONSERT ASTRO MENAMPILKAN
T.R.I.A.D & LUCKY LAKI
19 DISEMBER 2010
i-City, Shah Alam
MASUK ADALAH PERCUMA!! :)

Tuesday, November 30, 2010

Convo...

ari ahad lepas gi konvokesyen ntuk my degree.. best2.. ari sabtu b4 that gi tgk Ahmad Dhani n Mahadewi perform kat SACC haha... terbaik! what a weekend.. nice n kewl! hehe...

Saturday, November 13, 2010

Mini show...


Mini Show (Ahmad Dhani & Mahadewi)
27 November 2010.
12PM
Shah Alam Convention Center

Untuk Tiket Sila Hubungi : 012 671 3246 / 017 2036 314

Friday, November 12, 2010

k-drama fever...

baru jew abis layan drama cte "My Girlfriend is Gumiho" mmg best... pasni nak layan cte br lak tajuk die "Sungkyunkwan Scandal". ramai yg ckp cte ni best gak... tp b4 tu nak kena layan gak skali cte "Personal Taste". hehe... :)




p/s: 28/11/2010 nanti my 2nd convo! yuhuu!!

Sunday, November 7, 2010

K-Drama....

tetibe rase nak layan cte drama korea blk.. lame dh tinggal hobi time2 kuliah nih dlu hehe... skrang cam nak tgk drama2 korea blk.. ^_^ 1st, drama yg nak tgk n br download cte "My Girlfriend is a Gumiho(Nine-Tailed Fox)". ramai yg ckp cte nie best.. tu yg nak try tgk hehe! layanz.. (˘⌣˘)

Friday, October 29, 2010

Cuti-cuti Cinta ^_^

ari senin lepas gi usha tempat traning kat KL, wisma tun sambanthan.. gi gerak pagi2, lepas tu xtaw nak gi mane... mule2 nak gi Sogo tp xde wyg lak, niat kat hati nak tgk wyg aritu gak. so, gi lew Midvalley.. dlm kire2 kul 10 pagi gak ar sampai sane. awal gler.. so, gi lew beli tiket wyg. ingat nak cr waktu tayangan dlm kul 10 lbh gak ar tp xde cte best lak time kul 10 lbh tu. last2, bli tiket film cuti-cuti cinta, waktu tayangan dlm kul 11.45 pg aish... lame gler nak tunggu! gi lew jejalan dlm Midvalley tanpa arah hahaha.... actually, mmg nak tgk cte tu pun. aritu gi kat Alamanda, Putrajaya leh lak abis tiket.. sengal tul! leh thn gak ar cte tu... klakar gak haha! yg best, skit jew org tgk wyg time tuh.. satu baris sorang jew duduk ekeke... :D



p/s: oklah, dh ngantuks.. nak tdo. ari sabtu nih da bbq kat umh Along..

Wednesday, October 20, 2010

seafood...

pas balik gi kenduri kawen my sis minggu lepas kat Sungai Besar, kitorang satu famili gi mkn seafood kat Jeram, Kuala Selangor. menu utama aritu ikan jenahak(bakar) n ikan kerapu(masak stim limau). kenyang gak ar.. siap tambah sampai 3kali nasi hehe.. boleh tahan gak tempat tuh.. murah pun murah... rasanya lg murah dr mkn kat tanjung harapan, port klang.

Friday, October 15, 2010

kenduri kawen my sis...

last weekend my sis punye kenduri kawen... penat gak lew menyambut tetamu huhu! tp xde lew penat sgt hehe... gambar lum siap lg.. so, kena tunggu dlm bape minggu lg br leh upload. diz weekend lak kenduri kawen belah lelaki... :)

p/s: rambut sudah pendek hehe...

Tuesday, October 12, 2010

tengok wayang...

cuti smlm sempat layan movies kat the curve... lame xgi tgk wyg. tgk cte "Jangan Pandang Belakang Congkak 2" wakakaka... gi tgk ngan my sis n my brother in law. Cte tuh leh thn lew coz leh gelak2 hehe..


p/s: Pasni akan bermula hari2 yg sibuk... ulang-alik Shah Alam - KL huhu!

Tuesday, October 5, 2010

Hidup adalah perjuangan tanpa henti-henti...

da lagu lama Dewa 19 "Hidup Adalah Perjuangan" direcycle oleh anak buah Ahmad Dhani iaitu Airplay Band. Lagu ni juga akan ada dalam album Airplay yang akan rilis tak lama lagi. lagu yg benar2 memberikan motivasi diri.. nak dengar leh download kat link ini Click Here

Thursday, September 30, 2010

Beraye...

last weekend gi beraye sama member2 universiti, best tul dpt jumpe diorang. rindu gak ngan diorang semua... teringat kenangan2 mase masih study dlu.. hehe! :)

Saturday, September 18, 2010

happy birthday to my dad...

hari rabu lepas, celebrate besday my dad.. kitorang adik-beradik kongsi2 duit tuk bli cake kat secret recipe.. genap sudah umur my dad yang ke-67 :)

p/s: batuk dh beransur ok..

Wednesday, September 8, 2010

Slmat Hari Raye...

might be jumaat ni raye, b4 dat mohon maaf zahir n batin tuk semua... tekak still sakit2 n batuk2 huhu... ni lew akibat xnak berpatang, asyik jew minum ais.. hehe! :P pe2 pun raye tahun ni kat kat Desa Putra then br gi blk Muar... rindu kat kedua2 my grandma..

Monday, August 30, 2010

unwell...

masuk arini... sudah 3 hari batuk2 n selsema huhu! rasa nak demam pun da tp still leh larat tuk puasa alhamdulillah... solat teraweh pun leh wat lg tp solat 8 rakaat jew pastu blk umah wat solat witir sendiri... :)


p/s: xbeli baju raya lg hehe..

Thursday, August 12, 2010

..:Ramadhan:..

Selamat berpuasa buat semua... lame xupdate blog hehe... ari rabu lepas br gi interview kat USJ,Subang tuk position Network Engineer woohoo! tgh menunggu jawapan jew nih.. mintak2 dpt lew keje kat ctu amin... :)

Monday, July 19, 2010

rest....

sabtu lepas br abis training Huawei. siap da mini convo lg time penyampaian sijil aritu huhu... siap naik pentas pastu tangkap gambar lg pergh... sebaik tak brapa ramai tetamu ekeke... smlm br bli rmvb player, br best layan movies pasnie.. :)




p/s: stylus dh beli hehe... pouch da bli gak.

Sunday, July 4, 2010

stylus ku patah...

kena bli stylus br lew jawabnya... aish! bleh lak patah... padan muke saye! hehe...
cm tanda2 nak soh tuka hp yg br jew nih wakakaka... padahal stylus jew yg patah bukan hp tuh yg patah kuikui... :P sok kena gi cr gak stylus nih... eventhough jarang gune stylus nih.. tp rase xlengkap jew kalo xde kat hp nih! huhu...



p/s: baru potong rambut woot woot! :D

Friday, July 2, 2010

penat...

lame xupdate blog coz penat lew tiap2 ari pas blk dr training Huawei nih.. dh la smpai ari sabtu aish... tp xpe lew, susah2 dlu br senang2 kemudian hikhik... yg best kalo pas training ni dpt gi China woohooo! mintak terpilih ikut gi China nanti amin... lg 2 minggu br abis training nih. hurm... pejam celik pejam celik dh abis nanti hehe...

ni pic time training...



Friday, June 25, 2010

arrivederci italia... huhu!

world cup is over for me! my fav team italy sudah klh... tp takpe lew.. bg lew chance team len lak menang.. maybe next time italy menang lg :)


p/s: skarang bertwitter lbh best dr chating hehe... nak dpt pe2 latest news pun dr twitter jew..

Monday, June 21, 2010

Training...

ari rabu nih start training Mdec. dpt course "telecommunication engineering" pergh! yg best training kat uitm lak tuh haha! terbaik... eventhough dh grad dpt gak study lg kat uitm hehe.. maybe uitm nak aku duk lame2 skit b4 ngucap slmat tinggal, biar pasni xde rindu sgt.. katanya! hahaha...


p/s: sambil berdoa dpt gi China nanti amin... ^_^

Thursday, June 17, 2010

pergh... non-stop!

baru jew abis semester, amik asp.net pastu abis jew arini dpt lak call tuk training MSC... pastu lak start next week lak tuh.. terbaik! ble nak berehat nih??!! huhu... alhamdulillah coz terpilih tuk Huawei Scholastic Award. mintak2 dpt platinum award n gi lawatan ke China nanti amin..... :)

Friday, June 11, 2010

yeah...aku dh grad buat kali-2!

akhirnya berjaya gak menghabiskan study ku dlm business computing hehe... yeah!
alhamdulillah.... konvo buat kali kedua coming soon! woot woot! :)

Tuesday, June 8, 2010

Lagenda Budak Setan...

ari jumaat minggu lepas gi tgk wyg, leh thn gak ar cte "Lagenda Budak Setan ni.. suka dengar lagu soundtrack film ni best... xsabar tunggu bahagian 2 film ni :) dlu my bro ada pinjam novel cte ni, rasenye time skola rendah hehe... zaman novel ni tgh popular.

p/s: sok 1st exam tuk ASP.Net. mintak2 leh fullmark sok! amin.. :)

Thursday, June 3, 2010

saya nak bercuti!

ari2 mengadap computer dr jam 9am - 5pm aish... blk2 umh jew mesti penat gler huhu... ble lew nak abis study ASP.Net ni... 9/6 ni 1st exam tuk ASP.Net, ada 2 exam lg plak tuh... aiya! 10/6 ni result uitm kuar... mintak2 dpt result yg baik amin...

Saturday, May 29, 2010

baju baru...

next week baju yg order dr indonesia sampai yuhuuu! xsbr nak pakai!! td ptg gi kenduri my kezen, letih gak ar drive... sebaik lew xjauh mane huhu! mlm ni nak study skit coz nanti da exam tuk sijil professional ASP.net xlama lg...

Thursday, May 20, 2010

alhamdulillah...

Presentation Fyp dh settle dan berjalan agak lancar... then thesis pun dh diminta untuk dibuat hard cover. tunggu untuk submit thesis hard cover 27/5 ni pastu semuanya akan settle... Skarang tgh amik sijil professional ASP.NET selama sebulan, abis dlm 19 June. ingat nak take a rest jap lepas abis wat sijil ASP.Net ni.. :)

Tuesday, May 4, 2010

2 hari bersama The Rock Indonesia Ahmad Dhani (TRIAD) Band..

See u again guys! thanks for a gift.. best2 dpt mkn, jalan2, photo2 n tdo kat hotel sebilik ^_^







what a nice weekend...

smlm ada konsert Fiesta Muzik Sukses yg melibatkan artis spt TRIAD(The Rock Indonesia Ahmad Dhani), Mulan Jameela, Slank, Iwan Fals dll.. pada jam 11.30 pg sampai di KLIA trus menyambut ketibaan TRIAD Band members iaitu Ikmal Tobing, Tharas Bistara, Princezz, Wahyu Sudiro and Vega. termasuk gak lew crew2 TRIAD. lepas jew jemput trus jew gi venue anta krew buat sound check, TRIAD members trus gi hotel untuk check in. Aku lak stay kat venue konsert untuk bantu jual tiket di depan pintu msk LRT Stadium Bukit Jalil. Dpt jual tiket dlm 50 orang, penuh gak lew duit dlm poket yg sebanyak RM1000 pergh... pas jual tiket gi jaga pintu masuk konsert tuk bantu check tiket, agak tidak lancar time tu coz ada org rempuh pintu msk sampai runtuh pagar2 tu. agak2 dlm 2 jam lebih berdiri dan mengoyak tiket huhu... br lew leh relax. trus gi ke booth seketriat. selepas tu sampai lew mlm stay kat backstage jew sambil tunggu TRIAD perform. Diorang perform lewat skit coz Ahmad Dhani dan Mulan Jameela br sampai jam 7. ikutkan diorang kena perform kul 8 tp terpaksa ditangguhkan sampai jam 8 lbh. pada masa yg sama kita orang dikejutkan tentang kes pergaduhan di luar tapak konsert yg menyebabkan 4 orang mati. terpaksa meminta FRU datang membantu untuk stanby kalo2 perkara xelok berlaku. Selepas TRIAD perform, trus blk ke hotel sama2 TRIAD members. Thanks buat Kak G yg tumpangkan kita orang blk hotel. Lepas sampai hotel, rehat2 jap trus gi kluar mkn n amik gambar ngan TRIAD members kat KLCC. kita orang mkn kat kedai mamak, best gak layan diorang yg cam kena explain about the menu hehe... yela, makanan Malaysia tak semua sama ngan diorang punye. pas makan trus gi amik gambar kat sekitar KLCC. pastu trus kitaorang blk hotel tuk rehatkan badan yg gler letih... mlm tu dpt tdo sebilik ngan drummer n guitarist TRIAD iaitu Ikmal n Taraz. mmg lew sporting jew diorang siap bg present tshirt Evil Army ngan Kidd Rock lg. best2... ada gak bli tshirt dr Ikmal dlm 3 helai. mlm tu dlm jam 2 kitorang tutup lampu trus tdo sampai lew jam 8 kitaorang dikejutkan flight diorang siang bukannya mlm. Kami disuruh siap2 turun ke lobby jam 9. terpaksa lew bangun, nasib semalam diorang dh gi jejalan kalo x plan nak gi pg xsempat lew jwabnya. pas turun ke lobby, kitorang breakfast sama2 bersama2 dua anak perempuan Kak G yg tdo bersama ngan Icez smlm. Selepas breakfast tibalah saatnya mereka semua pulang... huhu! gudbye guys.. see u again!

Sunday, May 2, 2010

poster...

skarang tgh siapkan poster untuk booth presentation FYP. semacam lum ada idea lg huhu... baik tdo dlu, cr ilham :)

p/s: sok nak gi konsert yuhuu!

Friday, April 30, 2010

Konsert Fiesta Muzik Sukses!


2 MEI
Tiket: RM20 jew.. :D
Artis: TRIAD, Mulan Jameela, Slank dll..

Thursday, April 29, 2010

KAOS E.Y.K.A.A.D.I.W.

Sesiapa yg berminat nak beli tshirt ni, leh order trus dari saya.

Monday, April 26, 2010

study...ohh.. study...

seperti biasa b4 tdo blogging dlu hehe... br nak start study mlm ni tuk exam 28 ngan 29 aribulan ni huhu... subject semua yg kena byk membaca, alamatnya mengantuks lew ble study... aish! pe2 pun layan FB ngan dengar lagu dlu :)

Sunday, April 25, 2010

new hairstyle n look :D

malam ni tak semacam malam yang sudah2, terasa relax jew pas report FYP dh settle n submit jumaat lepas. alhamdulillah... tinggal tuk present 10 Mei nanti. skang hairstyle rambut dh len plus xde janggut haha! semacam look younger hehe... pic bawah ni b4 di make over k... wakakaka ^_^





p/s: pg2 lg smlm bangun2 jew dh da pesanan dr Indonesia sampai best2... :)

Wednesday, April 21, 2010

Hadapi Dengan Senyuman :)

Pagi td br abis satu paper final exam, da lg 3 yg perlu disettlekan.
mlm ni plak byk kerja yg perlu disiapkan... moga semuanya berjalan lancar amin...
pas ari Jumaat ni br lega skit, nak plan plak tuk gi konsert 2 Mei ni haha! sebaik paper xde aritu, next paper pun 5 Mei. So, rasenye sempat enjoys dlu ekeke... cuma nak jemput Ahmad Dhani kat KLIA kew x ek?? hehe :D

Br beli 2 t-shirt dari Indonesia, bangga ar gak gi jejalan pakai baju keren nanti haha! Coz baju yg sebelum2 ni pun bila pakai gi jejalan dimana2 ada jew orang pandang, yg paling best da org tanye bli kat mane baju nih? Dengan bangga menjawab, sorry.. baju ni xde kat Msia nak beli leh order dr Indonesia. Semacam menjadi artis jew ble jejalan pakai baju t-shirt yg keren2 nih haha... :P


p/s: ble keta nak repair nih... aish!

Saturday, April 3, 2010

minggu yang sangat sibuk...

tgh menyiapkan my project development n report... fyp report kena anta 19 april ni, moga berjalan lancar n siap mengikut jadual amin... pastu lak 21 April dh start final exam. after exam ada fyp presentation. pastu bulan Mei nanti ada amik sijil profesional ASP.net huhu! after bulan June br leh relax, pergh.. huhu!

Sunday, March 28, 2010

makan Ikan Bakar @ Tanjung Harapan




semalam gi makan sama2 family kat Medan Muara Ikan Bakar Tanjung Harapan, Port Klang. Tempat ni dekat jew ngan laut. So, nyaman jew udara kat sini malam2. Penuh gler lauk2 kat atas meja sampai xlarat nak makan. pe2 pun kenyang gler semalam!

Friday, March 19, 2010

umah lg renovate...

1st phase home renovation(ceiling plaster) start pg td n selesai kul 8 mlm. sehari jew die diorang leh siapkan terer2, mmg cepat n cool jew diorang wat keje. next phase psg lampu ngan kipas eletrik, yg ni keje my bro aish... sok lak die nak psg. terpaksa lew mlm ni gune kipas stand ngan lampu tido jew kt ruang tamu.

so, penat ngemas barang2 kat umah arini,
ptg td lak da discussion ngan my friends dr kul 3 lbh smpai lew kul 5
mlm ni xdpt nak tgk tv aish.... coz penat mengemas umh, tv pun mls nak angkat n pasang haha!

sok lak da volleyball competition kat INTEC, UiTM.
semacam penuh lak jadual haha!
mlm ni wat keje skit n cam biasa duk ngadap laptop hehe...
pastu tido...


p/s: my mom said, carilah orang yang mencintai kita bukan mencari orang yang kita cinta. huhu!

Thursday, March 18, 2010

tinggal sebulan, diulang SEBULAN! wah...

gler ar..nak kena siapkan report ngan development dlm sebulan je lg.
moga semuanya berjalan lancar amin.... agak sibuk skarang ni...
sampai peluang gi berdua2 ngan E*** ke Melaka pun disia2kan aish...


p/s: pas bulan Jun aku free... Jakarta wait for me uyeah!!!

Monday, March 15, 2010

Broga Hills...






13/3/2010
jam menunjukkan tepat 6.00 pagi bermulanya aktiviti memanjat Broga Hills, mengambil masa dlm 40 minit tuk sampai ke 1st peak. ada 4 peaks. cantik tempatnya... sangat sesuai tuk bergambar di sini hehe.. Dekat jam kul 10 kami bergerak menuruni Broga Hills... suatu pengalaman yang menarik.. :)

video

Saturday, March 6, 2010

Pasrah...

New videoclip from TRIAD, see more on my facebook :)

Friday, March 5, 2010

Mom's Birthday Party..







ari senin lepas da family gathering tuk celebrate my mom's besday :)



Monday, March 1, 2010

A true RoCkStar...


t-shirt br bli, menunggunya sampai... :)

Saturday, February 27, 2010

is starting my project...

develepment of B2C e-commerce prototype template for business adoption....

p/s: even though busy still fbing gak haha...

Saturday, January 16, 2010

kesibukan...

still trying to finish my project proposal huhu... :)
moga dpt disiapkan as soon as possible amin...

Sunday, January 10, 2010

development e-commerce template for business adoption

yg nie lew topic project final year pergh....
harap sukses! amin... ;)
skang nak siapkn skit documentation n formal proposal pastu dh leh start develope.

Monday, January 4, 2010

kaos yg kukirim dr Jakarta akhirnya nyampe juga...


ptg semalam gi khalifah shop amik bj2 ni.. best2!
dpt gak drumstik Ikmal Tobing,
thanks mas Rifki & Amar atas semua ini.. :)

Saturday, January 2, 2010

gi khalifah shop lg best2 :)

sok nak gi amik baju yang dipesan dari temanku di Indonesia kat Wangsa Maju @ Khalifah Shop hehe...yeahaa!!
xsbr nak pakai baju tu ^_^

rangkuman 2009...

tahun 2009 tahun yang sangat bermakna sepanjang hidupku...
coz tahun inilah di mana impian selama ini akhirnya tercapai iaitu berjumpa dan bersama2 dengan band Dewa 19 alhamdulillah... akan ku ceritakan sampai ke cucu-cicit hehe... ^_^ thanks Allah.. disebalik kegembiraanku ini ada juga berita sedih yang terpaksa dihadapi, mak jatuh sakit kerana serangan strok. Mulai saat itu juga aku terpaksa luangkan lebih waktu buat mak. mujur mak dah mulai pulih, skang dh boleh berjalan dan mula ada selera untuk makan alhamdullilah...
pe2 pun tahun ini juga, insya'Allah abis pengajianku di uitm :)
semoga tahun 2010 menjadi yang terbaik buat diriku dan keluarga amin...


p/s: tahun 2010 Dewa 19 kluar album baru euy... yeah! ^_^