Pages

Dapatkan info2 terkini mengenai Dewa 19 di www.facebook.com/Dewa19

Friday, December 25, 2009

Jomblo tv series...



ni tgh lg layan "Jomblo" TV series best...!
sape2 yg dh tgk film "Jomblo" mesti kena tgk versi tv series gak.
coz ni sambungan tuk filmnya yang pasti best + lucu banget...! ^_^
skang tinggal final episode jew yg lum tgk lg :)

Tuesday, December 22, 2009

Khalifah Shop Malaysia

Sape2 yg mau beli leh lihat form dibawah ini :)



Friday, December 18, 2009

Symphony Yang Indah by Once

Alun sebuah symphony
Kata hati disadari
Merasuk sukma kalbuku
Dalam hati ada satu
Manis lembut bisikanmu
Merdu lirih suaramu
Bagai pelita hidupku

Berkilauan bintang malam
Semilir angin pun sejuk
Seakan hidup mendatang
Dapat ku tempuh denganmu

Berpadunya dua insan
Symphony dan keindahan
Melahirkan kedamaian
Melahirkan kedamaian

Syair dan melodi
Kau bagai aroma penghapus pilu
Gelora di hati
Bak mentari kau sejukkan hatiku

Burung-burung pun bernyanyi
Bunga-bunga pun tersenyum
Melihat kau hibur hatiku
Hatiku mekar kembali
Terhibur symphony
Pasti hidupku 'kan bahagia

p/s: leh download lagu ni kat Sini

Thursday, December 17, 2009

last sem...

aritu dpt result bagus so pointer pun naik terbaik! skang tinggal satu sem jew lg nak grad yehaa..!!! chaiyok2x! pasnie focus final year project jew... huhu!


p/s: 1 aribln nanti gi bercuti kat Cameron Highlands ^_^

Wednesday, December 16, 2009

f*ck myspace!

huhu... nape lew die bli imeem.com, abis koleksi lagu2 yg bertahun2 aku share tuk seluruh dunia hilang... yg imeem ni pun satu nape lew jual kat myspace mengong tul! pasni sesape yg ske gi page imeem aku terpakse lew cr info lagu2 kat tempat len ek.


www.imeem.com/elhafizzo RIP... huhu!

Sunday, November 8, 2009

Selir Hati by The Rock

aku cinta kamu....
tp kamu tak cinta aku...
ku tak pernah tau...
apa salahku hingga kamu tak suka aku...
tak mau aku....
Mungkin di matamu...
aku tak pantas untukmu...
tp tak mengapa...
aku sadari kekuranganku ini.....

Aku rela...
aku rela bila aku hanya menjadi...
selir hatimu untuk selamanya...
aku rela...

aku sdh bilang
ku kan trus mengagumi
ku kan trus cinta
trus merindu
meski kau diam saja

Airplay - Bicara Karena Cinta

Saturday, November 7, 2009

Ahmad Dhani - Lagu Cinta(Acoustic)

Tuesday, November 3, 2009

Cita-cita...

Kejarlah cita-cita sebelum cinta, apabila tercapainya cita-cita maka dengan sendirinya cinta itu akan hadir... :)

yeah...!

ptg td mak bleh blk dr hospital alhamdulillah...
lega rasanya ble mak dpt blk umah akhirnya.. :)

Sunday, November 1, 2009

miss my mum...

arini dh msk 2 hari mak kt hospital huhu....
ble lew mak dpt kluar hospital?
mintak2 dpt kluar cepat amin....

Thursday, October 29, 2009

alhamdullilah

akhirnya, semua project web ku siap dengan jayanya hehe... dimulai website e-commerce, pastu info-system engineering dan yg last skali web programming. thanks Allah! eventhough busy gler dpt gak siapkn semua project. syukur sgt2.

Sunday, October 11, 2009

Open House Ahmad Dhani Records - Khalifah Shop Malaysia



Tuesday, October 6, 2009

Videoklip Dewa 19 terbaru...

Tuesday, September 29, 2009

The Making of VideoClip The Rock "Mustapha"

Monday, September 28, 2009

mohon kepadaMu..

Ya Allah! sembuhkan dan sihatkanlah ibuku... Amin..

Sunday, September 27, 2009

imej baru ^_^

mlm ni br cukur janggut ngan misai yg sudah lama tidak dicukur sejak 2 thn lepas.huhu.. so, mmg nampak len skit muke hahaha.. cm nampak mude skit ahaks! :P


starting busy.. aish...

lepas cuti raye ni da 3 minggu tuk 3 project + 3 website php kena siapkan huhu!
harap2 sempat siapkan amin...



p/s: pic raye aritu ^_^

Saturday, September 19, 2009

SlaMaT HaRi RaYa!

tahun ni tema warne krim (kuning cair) ^_^
raye kat Shah Alam jew coz my mum xbape nak sihat huhu!~

Sunday, August 23, 2009

fasting...

slamt berpuasa bagi yg beragama Islam :)

Saturday, August 15, 2009

unwell...

dh 2 ari ni selsema ngan batuk2. huhu... sblm ni demam sebaik sehari jew.
aritu gi klinik, dh lame xgi. takut punye psl, terpaksa gak gi jumpe doktor.
sebaik die kata xde pe2 cume selsema biasa jew. huhu... dia soh bykkn rehat jew...
maybe byk keje n sibuk skit last week tu yg cm bdn xbrape nak sihat.
pe2 pun, still selsema lg ar... ble nak baik nie!!! xleh nak gi mane2 lew skang ni nmpaknya...

Tuesday, July 28, 2009

Ahmad Dhani Records Malaysia @ Khalifah Shop Malaysia

Location:
Kuala Lumpur, Malaysia, 53330
Phone:
+60341499019/+60197089939
Mon - Fri:
10:00 am - 5:30 am

Tuesday, June 30, 2009

Impian menjadi kenyataan....






akhirnya aku dpt jumpe n bergambar bersama2 DEWA 19 especially Ahmad Dhani ;)
1st time aku bersalam n bertentang mata time aku jemput mereka di airport KLIA pastu trus ikut mereka gi ke hotel best2! gileeer aahhh.... pastu aku dpt msk backstage n bergambar dengan diorang semua. memang terbaik! akan ku ingat sampai mati...!!! :)


Tuesday, June 23, 2009

pesta mlm indonesia 3




dpt bli byk barang, cd + tshirt + tamborin dewa. paling best tamborin dewa tu ada sign dewa yuhuuu! :D

Tuesday, June 16, 2009

forza Azzuri!

2 pg td tgk bola italy vs usa n result: 3-1 sebaik diorang menang best2!
nie tdo pas abis tgk bola pastu bangun solat subuh trus xleh nak tdo blk haha...
skang tgh pikir baju pe nak pakai time konsert dewa 20 jun ni hehe... :D

Friday, June 12, 2009

vacation...

ni pic gi jejalan time cuti sem ni...
pasnie pic gi konsert lak 20 jun ni :)

Tuesday, May 12, 2009

cuti sem... yeay!!!

best gler cuti sem nie... plan nak gi jejalan jew... pastu 1-2 konsert :D
aritu b4 final exam abis pun dh gi jejalan ngan dak2 klas best2.. enjoy gler!!!
len kali wat trip gi tempat len lak :)


Monday, April 13, 2009

final exam...

skang tgh stdy skit2 coz nak final exam xlame lg...
start exam 24/4 ni sampai lew 7/5...
wish me luck everybody!
pastu exam ni cuti...
surely nak gi konsert dewa yeah...!!!

Sunday, April 5, 2009

e-commerce...

arini gi seminar psl e-commerce. 
xramai yg involved seminar ni. mybe diorang xberminat sgt.
pe2 pun, psl mende ni mmg aku minat gler sbb tu gi eventhough xde yg menemani huhu~ 
siot jew dak2 ni xgi... :P
tp xpe coz byk dpt ilmu tentang e-commerce ni. 
lgpun memang cita2 nak bkk bisnes ngan e-commerce ni. :)
mlm ni nak relax coz letih sgt ngan keje2 n test2 diz week...

p/s: tgh teman my dad tgk cte favorit die "Merlin" hee :D

Sunday, March 29, 2009

test....

start sok kembali busy ngan test!
ari isnin da french written test, 
selasa da 2 test e-commerce ngan network,
rabu da test language translation,
jumaat da test managerial economic
gler lew huhu!~
pe2 pun wish me luck! :)
minta2 leh jwb dengan baik n tenang semua test amin....

p/s: lg tgh study tp sempat update blog hehe.... :P

Monday, March 23, 2009

french...

sok da speaking test french huhu...
cuaking tp still leh relax lg...
pe2 pun nak menghafal ayat2 ni...
wish me luck everybody...

pe2 pun, bonne nuit!~

Wednesday, March 18, 2009

ngantuknye...

ngantuks... arini. dh lew ujan pg td pastu redup jew cuaca, best jew kalo dpt tdo...
arini pun klas da satu jew, so leh tdo ptg hehe...
mlm td tdo lmbt lew wat asignment huhu... :)
so, mlm ni xde keje rasenye. leh tdo awal horey! :D

Friday, March 13, 2009

Videoklip Madu Tiga yg lucu banget!

video

Tuesday, March 10, 2009

hari yg relax...

xde pe2 keje arini... so relax! hehe...
mlm ni layan movie jew lew....
indahnya arini coz tiada apa keje nak wat huhu!~ :)

Wednesday, March 4, 2009

dh lame....

dh lame xupadate blog ni...
mybe da mls n busy skit hehe... 
pe2 pun slalu update facebook than blog ni :D

Wednesday, February 18, 2009

busy euy...


skang tgh busy skit lew...
byk keje nak wat tp sempat lew curi2 mase tuk online gak hehe...
hari ni besday my all time fav football player "Roby Baggio". :)

Monday, February 9, 2009


smlm gi mandi kat Sg. Kelah, Sungkai, Perak ngan my family. My niece pun ada gak, tu yg best hehe... kitorang mandi air sejuk mula2 pastu gi mandi air panas lak huhu~ 
tp suka mandi kat kolam air panas mula msk rasa panas tp lelama cam dh mesra br rase ok :)

Saturday, February 7, 2009

album Mahadewi - Dewi Cinta


skang lg lyn album br MahaDewi best banget! :)
kalo nak dengar leh gi kat my imeem page. dh upload kat ctu ptg td.

Thursday, February 5, 2009

The Virgin

Tengah layan lagu dr band The Virgin - Cinta Terlarang. Ni band anak buah Ahmad Dhani tu lew psl gwe support ahaks! Ada dua org jew membe band ni, vokalis namanya "Dara" dan gitaris namanya " Mitha". Memang best lgu die... gitaris band ni yg cipta lgu ni. Sebelum ni Mitha adalah gitaris kedua band The Rock. tak sabar tunggu album diorang kluar gak... :)

p/s: dh add facebook Dara :D

Wednesday, February 4, 2009

tdo...

br abis chating ngan membe yg lame xjumpe... huhu...
rase best banget! windu kat die gak actually..
so, skang nak tdo.... haha :)

Monday, February 2, 2009

aduh, pusing paler ku...

arini penat skit lew... 
pastu pening paler skit2 huhu...
ni tgh siapkan cable tuk lab network sok, 
ingat nak tdo awal lew mlm ni...
rasenye xde asgmnt mlm ni...
pe2 pun td quiz French gampang banget! best2... :)

translate for yg xtaw lew ek.... : gampang = senang 

Saturday, January 31, 2009

Killer Queen


arini dpt tgk Muhammad Dhani & The Swinger perform lagu Killer Queen dr lagu asal band Queen.
best gler... xsbr nak bli album diorang!!

Friday, January 30, 2009

amik mood....

rase nak tgk movie lew mlm ni byk cte donlod tp xtgk2 lg hehe.....
nak bg da mood skit coz next week dh nak start blk gi kuliah huhu....
tp sok cm nak gi umah "Along" coz die ajak gi Genting lew...
yew lew umh die kan kat Batangkali, so mmg dekat ngan Genting tu. yeah! :)

Thursday, January 29, 2009

Chat YM ngan Webcam

br abis chat Cam 2 Cam via ym ngan my niece. hehe....
skang dh maju zaman pun dh berubah ekeke... :P
xyah dh nak call2 ngan my niece cm dlu. 
skang slalu chat Cam 2 Cam ngan die jew...
senang skit, pastu leh nmpak die lg.
my parents nak tgk cucu die pun senang jew...
ari2 leh tgk die ngan ym hehe... :)

seri lew plak...

arini ingat nak bangun kul 5.30 pg tp terbangun kul 6.20 lak. nak bangun pg2 ni pun nak tgk my fav team main kat tv. sempat gak lew tgk lg 30 minit nak abis. tp kecewa lew plak mula2 dh leading 1-0 last2 1-1 pastu dh lew minit2 akhir br diorang samakan aiya.... xpe lew yg penting Beckham gol lg tuk Milan huhu... :)

Monday, January 26, 2009

facebook

skang ni active ngan facebook. coz facebook tgh popular berbanding friendster n myspace lew...
lagipun nak view gune handphone pun senang ngan facebook. :)
slalu update status facebook gak hehe...

Milan oh milan...

smlm dpt tgk Milan main best2...
lame xtgk my fav team main.
diorang main mmg best smlm.
siap beckham gol untuk 1st time lg buat milan yuhuu..!!



kembali...

baru start balik tuk bloging... :)